Városi Gyermeknap VUK jegyében

Városi Gyermeknap VUK jegyében

Fürge rókalábakon érkezik idén a Gyermekek Napja Dombóvárra május 26-án.

 

A Művelődési Ház dolgozói 21-én és 22-én várják kicsik és nagyok megőrzött Vuk-jait, rókafiguráit, hogy kiállítást nyissanak Jancsi bohóccal a zenés ébresztőt követően 9.15-kor a Kávézó különtermében.

Reggeltől lehet nevezni „Nyuszi és Vuk” kismotoros-, kerékpáros-, roller-, és aszfaltra rókát rajzoló versenyekre, lehet varjúra (kosárpalánk) sajttal (kosárlabda) dobálni, labda-nyuszit kergetni (Focisuli) a délelőtt folyamán, számtalan játék ingyenes használata mellett.
Közben megtekinthető a Könyvtárban a Fekete István és én rajzpályázat, valamint a Művelődési Házban működő Szépteremtő Kaláka néprajzi foglalkoztató, mint „Ház”, és megismerhetők a Kaláka alapítói által összeállított népi játékok az épület előtti téren.
Délután a nagyobbak is kosarazhatnak, focizhatnak, drogmegelőzési teszteket tölthetnek sikert koronázó ajándékok reményében.

A három órakor kezdődő „Mesedélutánon” kicsiknek mesés – és rókás – kézműveskedésre, nagyobbaknak a házi szappanfőzés megtanulására van lehetőségük.

A kevésbé aktívak a Szivárvány Óvoda óvónőinek és a Belvárosi Általános Iskola három gyermekszínjátszó csoportjának az előadását nézhetik meg.

Az idő gyors elteltével hipp-hopp, jön Vuk – azaz a Kaposvári Roxínház mesemusical nyilvános főpróbája a színházteremben, melyet azok is megtekinthetnek, belépő ellenében, akik nem váltottak bérletet a Művelődési Ház gyermekszínházi sorozatára.

Szép időt, élményteli napot kíván a Művelődési Ház minden dolgozója a támogató Dombóvár Városi Önkormányzat és a Dombóvári Roma Nemzetiségi Önkormányzat nevében is!

Városi májusi programok kapcsán…

Dombóvár Művelődés Háza a megbízó Önkormányzat nevében is szeretné a Majálison fellépőknek utólag, a Városi Gyermeknap segítőinek előre megköszönni az önzetlen segítséget! Ők azok, akik szabadidejüket önképzésre fordítják, hogy minél magasabb színvonalú műsorral állhassanak a dombóvári és vendég közönség elé.
Népdal-, és nótaénekeseink országos díjak tulajdonosai (Maraszin Mónika, Nagy Katalin, Badacsonyi Mihály), a Városi Fúvószenekar, a Kalimpa Ütőegyüttes, a Perfect Dance Tánc-sport Egyesület magas szintű színpadi produkciói legalább régiós szinten ismertek.
Nyugdíjasaink (Őszidő, Gyöngykoszorú) kultúrcsoportjai és a Székely Dalkör lelkes fellépői nem csak dombóvári programoknak résztvevői, hanem testvérkapcsolataik révén sok más település rendezvényének is. Köszönet jár érte nekik, hogy számíthatunk rájuk.
Mindezt színesítették fiatal „mozgásművészeink” aerobic és zumba bemutatóval, a MintaPinty zenekar élvezetes gyermekműsorral, a Majális 2013. zenekar pedig utcabállal.

A Városi Gyermeknap megrendezéséhez önzetlen segítséget nyújtanak az alábbi személyek és szervezetek az Önkormányzat és Dombóvári Roma Nemzetiségi Önkormányzat anyagi támogatása mellett: a Keppel Család, Faluvéginé Péter Ildikó, Jancsi Bohóc (Balaskó János), a Kata Lovasudvar, Városi Fúvószenekar, Kaposvári Íjászegyesület Kapospulai Csoportja, Városi Rendőrkapitányság, a Belvárosi Általános Iskola vezetése és színjátszó csoportjai, a Szivárvány Óvoda, a Kistérségi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum mnkatársai, Kosár-, és Focisuli, valamint a Szépteremtő Kaláka.

Gyermekeink és a megbízó Önkormányzat nevében is előre köszönjük áldozatos munkájukat!

Címkék: , ,


.
SZUPERINFO.HU