Vas megyétől Somogyig

Vas megyétől Somogyig
Több mint félezer diák, 4 megye 27 településéről, 39 általános iskola képviseletében vett részt a Gyenesdiáson rendezett hagyományos Gergely-napi fesztiválon.


A házigazda intézmény a művészetoktatási eredmények bemutatásához teremtett fórumot az immár tradicionális programmal, s terjesztette ezt ki a régióra, a pedagógusok jó kapcsolatépítő készségeinek köszönhetően. Az eseményre a térségbeli zalaiak mellett Vas és Veszprém megyéből, valamint Somogyból érkezetek a fellépők. A helyi képzési ágakban szereplő öt művészeti kategória mindegyikében fogadták az egyéni és csoportos szereplőket. Mindez felölelte a vers- és prózamondást, a drámajátékot, a népdaléneklést, a néptáncot, kiállítással pedig a képző- és iparművészetet.
Gál Lajos polgármester köszöntőjében kiemelte: a nagyközség számára büszkeség, hogy a Gergely-napi fesztivált a régióban az egyik legjelentősebb megmérettetési lehetőségként tartják számon a művészetoktatást intézményesített, vagy szakköri formákban folytató általános iskolák egyaránt. Afeletti örömének is hangot adott, hogy az iskolában 12 éve tartó művészetoktatás ilyen szélesre tudja tárni kapuit, bőséges teret adhat a bemutatkozáshoz, egymás megismeréséhez.
A versenyek a községháza nagytermében, az iskola aulájában és több tantermében zajlottak. Minden kategóriában szakavatott zsűri, s nagy létszámú érdeklődői kör előtt mutatták be versenyprodukcióikat a fellépők..
SZUPERINFO.HU