Vasas verés vastagon

Biros Péter nem csak kapitánya, vezéregyénisége volt csapatának, de négy góljával a legeredményesebb egri játékos is. Fotó: Ebner Béla
Biros Péter nem csak kapitánya, vezéregyénisége volt csapatának, de négy góljával a legeredményesebb egri játékos is. Fotó: Ebner Béla
Ugyan az első percekben ráijesztett a Vasas az Egerre, vagy legalább is az egri szurkolókra, akik rangadóhoz és elődöntőhöz képest viszonylag kevesen látogattak ki a Bitskey Aladár Uszodába. Aztán az ZF magához tért az első sokkból és egy remek 5-2-es második negyedet követően magabiztosan szerezte meg a győzelmet a Vodafone férfi OB I. elődöntőjének első mérkőzésén.

Az egriek a hasznosnak minősített újvidéki edzőtáborozást követően készültek az összecsapásra. A 14-es keretből Chilkó Márton maradt ki a 11-es sapkában Lőrincz Bálint kapott lehetőséget. A kaput Bisztritsányi őrizte.  

A bajnoki alapszakaszban fővárosi riválisánál eggyel előrébb, a második helyen végzett Eger rosszul kezdett otthonában, a Bitskey-uszodában. A címvédő piros-kék alakulat előbb előnyt szerzett, majd már 3-1-re is vezetett. Már többen azt várták, kapust cserél az Eger, de bár nehezen melegedett játékba, de Bisztritsányi az első percek bizonytalanságait követően remekül őrizte a hálót. A mérkőzés egyes szakaszaiban egyszerűen képtelenek voltak a kapujába lőni. A Eger elkezdte ugyan a felzárkózást, de egyenlítenie csak a második negyedben sikerült. Ekkor a háromszoros olimpiai bajnok Biros Péter emberelőnyből talált be, majd Bátori Bence, aki a hazaiak első akciógólját jegyezte, vezetéshez juttatta az Egert (4-3). A vendégek csapatkapitánya, Katonás Gergő egalizált, ám a meccsen először kéttalálatnyira elhúzott a hevesi együttes Varga Zsolt, majd a duplázó Biros jóvoltából (6-4). Szépített ugyan a Vasas, a nagyszünetre azonban maradt a kétgólos egri vezetés (7-5).

©

A harmadik negyedben őrizték a különbséget a csapatok, mert amikor betalált a Vasas, az Eger mindig válaszolt. Ennek ellenére nem lehetett azt mondani, hogy lagymatag lett volna a játék. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy az egriek csapatkapitányáról foszlányokban lógott a leszaggatott úszónadrág. Így jutottak el egészen 10-8-ig, amikor is büntetőből Biros háromgólosra duzzasztotta az előnyt, sőt a negyedik negyed elején tovább nőtt a különbség Varga hatalmas bombája révén (12-8). A hajrában még visszazárkózott ugyan az angyalföldi társaság 12-10-re, az ellenállhatatlanul játszó Biros negyedik góljával azonban véglegessé vált az egri siker (13-10).

ZF-Eger – TEVA-Vasas
13-10  (2-3, 5-2, 4-3, 2-2)
Eger, Bitskey-uszoda, 1200 néző. V.: Németh András, Vojvoda István.
EGER: BISZTRITSÁNNYI – Graham, Salamon 1, GÓR-NAGY 3, Seman 2, BIROS 4, Kovács G. Cs:. Bátori 1, Varga Zs. 2, Mezei, Bundschuh, Lőrincz, Geritse. Edző: Gerendás György, Tóth Kálmán.
VASAS: Nagy V. – Vámos, Katonás 3, Takács, Hárai,, Brguljan 1, Oeler 2, Cs.: Barabás (kapus) Steinmetz Á. 3, Fazekas, Csapó 1, Hőna, Angyal, Vereczkey. Edző: Földi László.
Gól – emberelőnyből: 10/7, ill. 10/4.
Gól – ötméteresből: 1/1,  ill. 1/0.
Kipontozódott: Gerritse, 29.,

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1-0, a ZF-Eger  javára.

A következő mérkőzést kedden játsszák a felek a fővárosban, a Komjádi uszodában.

A másik elődöntőben a Szeged és a Szolnok vasárnap kezdi meg a küzdelmeket.

Tekintse meg a mérkőzésen készült képgalériánkat:

 .
SZUPERINFO.HU