Vaspapucsosok viadalai a nagyhalászi oválon

Akt.:
A kontinens kiválóságai is rajthoz állnak majd a nagyhalászi pályán
A kontinens kiválóságai is rajthoz állnak majd a nagyhalászi pályán - © Fotó: Mán László
Nagyhalász – Rangos mezőny várható a nagyhalászi oválon az Európa-bajnoki challenge-versenyen.


A nagyha­lászi oválon nem adják alább. Tavaly három nemzetközi versenyt és két hazai bajnokit rendezett a Nagyhalász Speed­way Ring, idén is ez a terv. Amint arról már korábban beszámoltunk, május 25-én a halásziak adnak majd otthont a felnőtt Európa-bajnokság challenge-versenyének.

Ez lesz az utolsó lehetőség az indulóknak arra, hogy továbbjussanak a négyfordulós döntőbe, és miként tavaly, grand prix sztárok idén is rajthoz állnak a sorozaton. Egy hónappal később újabb nagy durranás következik, hiszen július 26-án az U21-es Európa-bajnokság második elődöntőjén versengenek majd Halászban a kontinens legtehetségesebb fiatal vaspapucsosai. A harmadik nemzetközi megmérettetés a FIM Europe MACEC Kupa egyik fordulója lesz.

Három nemzetközi, két hazai

– Eldőlt, hogy idén három hazai pályán lesznek versenyek: Debrecenben, Vasadon és Nagyhalászban – kezdte érdeklődésünkre Albók József, a nagyhalászi pálya tulajdonosa, a Nagyhalászi Motorsportért Sportegyesület elnöke. – A szerdai szakági szövetségen döntés született arról is, hogy indult egy MAMS Kupa, amelyen a nem profi licensszel bírók kapnak versenylehetőséget. Három futam lesz, mindhárom pályán egy-egy. Ugyanez vonatkozik a magyar nemzetközi egyéni bajnokságra, ennek a rajtja április 13-án Nagyhalászban lesz.

– Egyelőre ez az öt verseny szerepel a programunkban, és szeretnénk, ha a tavalyihoz és az előző esztendeiekhez hasonlóan magas szintű versenyeket kínálnánk a szurkolóknak.

– A pályát már csinosítjuk, és miként azt ígértük, továbbfejlesztjük az infrastruktúrát. Ennek látványos elemeként elkezdtük lefedni a lelátókat – így Albók József.

Hagyomány már a halászi oválon, hogy edzéslehetőséget biztosítanak a profiknak és amatőröknek. Így lesz ez most szombaton és vasárnap, mindkét napon tíz órától.

ML.
SZUPERINFO.HU