10 hihetetlen filmes baki, amit rettentő nehéz kiszúrni

10 hihetetlen filmes baki, amit rettentő nehéz kiszúrni
© Fotók: Marvel Studios, The Walt Disney Company, Icon Productions
Nagyon kevés filmet vesznek fel kronologikus sorrendben; a forgatás rendje függ például az időjárási körülményektől, a színészek időbeosztásától és az anyagiaktól is. Ilyen körülmények között könnyen megeshet, hogy a filmkészítők megfeledkeznek néhány igen fontos részletről, amiket a figyelmes nézők viszont rendre észrevesznek. A Bright Side ilyen hibákból gyűjtött össze tízet.

1. Halálsoron

Fotó: Warner Bros. Pictures

A filmtörténelem egyik legnagyobb és legkedvesebb hollywoodi karakterének igazságtalan halála emberek millióiból csalt ki könnyeket. A valóságban viszont John Coffey kivégzése aligha történhetett volna a filmben ábrázoltak szerint: a villamosszéket 1941-ben használták először, a mozi pedig 1935-ben játszódik Lousianában.

2. A rettenthetetlen

Fotó: Icon Productions

William Wallace skót harcos filmben viselt öltözéke erősen emlékeztet egy hagyományos nemzeti viseletre, a skót szoknyára. A gond viszont csak az, hogy ez a ruhadarab először a 18. század elején tűnt fel, a film eseményei pedig a 13. század végén játszódnak.

3. Harry Potter és a Halál ereklyéi

Fotó: Warner Bros. Pictures

J.K. Rowling könyvében gyakran megemlítik, hogy Harry Potternek zöld szemei vannak – akárcsak egykor az édesanyjának, Lilynek. A filmben Harryt Daniel Radcliffe alakítja, akinek szintén zöldek a szemei, és a filmben is hallani, hogy Harry “az anyja szemét örökölte”. De a gyerekszínész, aki a fiatal Lilyt alakítja, valójában barna szemű.

4. A Gyűrűk Ura: A király visszatér

Fotó: New Line Cinema

A trilógia befejező részében helyet kapott néhány furcsaság. Frodót, akit megmérgezett a Banyapók, végül Samu menti meg. Igen ám, de Frodó ekkor épp nincs teljesen magánál, és ebben az állapotban valószínűleg a szemeit sem tudná gyorsan kinyitni és bezárni. Csakhogy ez a filmben valamiért mégis lehetséges. Emellett a háló az egyik képen még nem takarja Frodó állát, a másikon viszont már igen.

5. Forrest Gump

Fotó: Paramount Pictures

Forrest barátja, Dan hadnagy elhatározza, hogy befektet egy “gyümölcsvállalatba”. Ahogy az később kiderül, ez a gyümölcs az alma volt, a vállalat pedig a legendás Apple. Ezután az egyik jelenetben Forrest levelet kap az Apple Computer Inc.-től, amint az 1975. szeptember 23-i dátum szerepel. A cég alapítódátuma valójában 1976. április 1.

6. A Karib-tenger kalózai: A világ végén

Fotó: The Walt Disney Company

Egy újabb eset, ahol a filmkészítők kissé megelőzték korukat. A Karib-tenger kalózai harmadik részében Barbossa kapitány és Elizabeth Swan (a csapattal együtt) Szingapúrba megy Sao Feng kapitányhoz. A kalóztörténet a 18. században játszódik, a modern Szingapúr pedig csak 1819 elején alakult meg.

7. Trója

Fotó: Bright Side / Warner Bros. Company

Semmi különös, csak egy repülő a Krisztus előtti időkben. A filmesek talán úgy gondolták, hogy a görögöknek szükségük van némi légi támogatásra, esetleg azt hitték, hogy a nézőket úgyis elbűvöli majd Brad Pitt sármja, és nem vesznek észre semmit a dologból.

8. Trónok harca

Fotó: Bright Side / HBO

A Makulátlanokat a néző hűséges harcosoknak ismeri, akik készek feláldozni életüket királynőjükért, Daenerysért. Egyikük sem lép nővel semmilyen romantikus kapcsolatba, és ennek jó oka van (a Szürke Féreg és Missandei szerelme viszont kivétel). De a kép alapján ítélve egyikük mégis házas, vagy simán csak szereti az ékszereket.

9. Django elszabadul

Fotó: The Weinstein Company

A film egyes részeiben A Djangót alakító Jamie Foxx napszemüveget visel, ami még manapság is modernnek és divatosnak számít. A gond csak az, hogy az első napszemüveget 1929-ben adták el az Egyesült Államokban, Quentin Tarantino mozija pedig 1858-ban játszódik.

10. Amerika kapitány: Polgárháború

Fotó: Marvel Studios

A filmben van egy képsor, amelyben Pókember háló segítségével ellopja Amerika Kapitány pajzsát. A következő jelenetben Pókember már a kezében fogja a pajzsot, de az már teljesen tiszta. Hogy tudta ilyen gyorsan letakarítani?

Forrás: Bright Side


Még a legnagyobb hollywoodi filmesek is követhetnek el őrült és vicces hibákat. És ha ezek egyszer szemet szúrnak, már nehezen tudjuk őket elfelejteni. A BrightSide most közelebbről is megnézett 8 filmet, és talált is egy csomó érdekességet. 1. Mentőexpedíció Amikor Mark listát készít az ételekről...

A történelmi filmek legfőbb vonzereje, hogy teljesen berántják a nézőt egy adott korszak eseményeibe. Éppen ezért egy hibás jelmez vagy egy tárgyi tévedés borzasztóan ki tudja zökkenteni a közönséget az élményből. Ezen tévesztések egy része csak a legavatottabb szakembereknek tűnik fel, de néhányat ...Vecsés.
SZUPERINFO.HU