Véget ért a tiszafüredi polgármester elleni fegyelmi eljárás

Szolnok, 2013. február 4., hétfő (MTI) – Lezárta a tiszafüredi polgármester elleni fegyelmi eljárást a helyi képviselő-testület hétfői zárt ülésén: a határozat szerint Pintér Erika (független) megszegte az önkormányzatok adósságrendezési eljárásáról szóló 1996-os törvény előírásait, ezért az illetményét egy évre 20 százalékkal csökkentették, ugyanakkor a munkavégzés alóli felmentését a hétfői nappal megszüntették.

Pintér Erika az MTI-vel azt közölte, hogy munkába állt, és a fegyelmi határozat ellen fellebbezést nyújt be a bíróságon.

A tiszafüredi képviselő-testület tavaly december 15-én döntött a polgármester elleni fegyelmi eljárás megindításáról, és az eljárás lefolytatásának idejére az elöljárót felmentette a munkavégzés alól. A fegyelmi eljárást Újvári Imre, az önkormányzat fideszes képviselőcsoportjának vezetője akkor azzal indokolta, hogy a polgármester folyamatosan megszegte a helyi önkormányzatok adósságrendezési eljárásáról szóló 1996-os törvény előírásait, elmulasztotta az abban foglaltak végrehajtását, és ezzel akadályozta a képviselők munkáját.

Pintér Erika a munkavégzés alóli felmentése miatt a bírósághoz fordult jogorvoslatért, ám keresetét a Szolnoki Törvényszék elutasította..
SZUPERINFO.HU