Vélemények a Batthyány Lajos Gimnázium Virág Benedek Ifjúsági Vegyes Karának „Dicsérjétek az Urat” című új CD-jéről

Vélemények a Batthyány Lajos Gimnázium Virág Benedek Ifjúsági   Vegyes Karának „Dicsérjétek az Urat” című új CD-jéről
–        „… csodálattal tölti el az embert az a tény, hogy egy gimnázium, amelyik nem zenei tagozatú, ilyen nívós CD-t tud kiadni kezéből. Ez csak akkor lehetséges, ha a növendékek lelkesíthető, tisztaszívű, ÁLDOZATOS FIATALOK.

Daróci Bárdos Tamás

      zeneszerző

 

        „Cseke József karnagy – tanár 1996 óta töretlen lelkesedéssel vezeti, szervezi az énekkar életét. Az amatőr kórusmozgalom legnemesebb hagyományait követő értékes munka eredménye a 2012-ben kiadott CD-jük. ….egy ifjúsági vegyes kar esetében a karnagy nemcsak a művészeti munkájával, hanem az ifjú énekesek nevelésével, az értékes zene élményszerű közvetítésével is fontos pedagógiai feladatot lát el.”        

Mindszenty Zsuzsánna

   a KÓTA elnöke

 

        „Rendkívül rokonszenves és nagy vállalkozás volt a szép műsor összeállítása és felvétele. Szép és üde hangszíneket, jó és ízléses zenei megformálásokat, kiváló hangszeres közreműködést hallottam.”

 

dr. Szabó Szabolcs

 Artisjus-, Fasang-, KÓTA- és

                                        Wlassics-díjas karnagy

 

        „Ha figyelembe vesszük, hogy az iskolai kórusok mind számukat, mind létszámukat és színvonalukat tekintve a mai körülmények között egyre inkább visszaszorulnak, kimagasló teljesítményként tekinthetjük a munkát, melynek eredménye a CD-felvételen hallható. …bizonyos esetekben a karnagy az énekesek zenei és hangi képességeiből szinte a legvégsőket hozza ki.”

 

Erdős Ákos egyetemi adjunktus

Bodnár Gábor tanszékvezető egyetemi docens

                                                                       ELTE BTK Zenei Tanszék

 

        „De jó, hogy van még olyan középiskolás közösség, ahol a fiatalok tudják, hogy kell dicsérni az Urat! A CD meghallgatása alatt az első szó, ami a hallgató eszébe jut, az a vitalitás, vagy az élet. És mi mással lehetne az Urat szebben dicsérni, mint magával az élettel, a fiatalok boldog közösségével, az évszázadokat átívelő harmóniák önfeledt megszólaltatásával? Tisztelet és köszönet a támogatóknak, a segítőknek, akik nélkül a fiatalok lelkesedése nem teremhetne újabb és újabb sikereket. Örülhet az az iskola, ahol ilyen kórus működik. Gratulálok a lemezhez, s kívánom, hogy a kórus és karnagyának lelkesedése kiapadhatatlan forrásnak bizonyuljon.”

 

Vinczeffy Adrienne

főiskolai docens, karnagy

 

Nagykanizsa-Felsőtemplom, 2013. április 13. 16 óra                              .
SZUPERINFO.HU