Vers- és prózamondó verseny a Nagykunságról Berekfürdőn

Szolnok, 2013. április 13., szombat (MTI) – A Nagykunságról rendeznek vers- és prózamondó versenyt április 28-án vasárnap Berekfürdőn a Megbékélés Házában. A vetélkedést Csikos Sándor kunkapitány, Jászai-díjas színművész, a Bereki Irodalmi Társaság, valamint Berekfürdő önkormányzata hirdette meg.

A verseny célja, hogy minél szélesebb körben megismertessék a Nagykunságról, a táj szépségeiről, az ott élő emberek életéről szóló irodalmi alkotásokat. A versenyzőknek egy kötelező művet és egy, a magyar irodalomból szabadon választott alkotást kell előadni. A produkció időtartama nem haladhatja meg a tíz percet – mondta Puskás Mariann kulturális szervező az MTI-nek.

A Nagykunsághoz kötődő irodalmi alkotást választhatnak a versenyzők Berecz András, Csokonai Vitéz Mihály, Csukás István, Gombos Imre, Győrffy István, Kiss Tamás, Körmendi Lajos, Móricz Zsigmond, Nagy Gáspár, Petőfi Sándor, Oláh Sándor és Szűcs Sándor művei közül. Az idei vetélkedőn Szenti Ernő kisújszállási költőről is megemlékeznek.

A versenyt négy kategóriában hirdették meg: az általános iskolák alsó és felső tagozatos tanulói, középiskolások, valamint felnőttek részére. A jelentkezési határidő április 15., jelentkezési lapot a település honlapján (www.berekfurdo.hu) találhatnak az érdeklődők.

A találkozó versenyzőinek előadásait szakmai zsűri kíséri figyelemmel. A szakmai tanácsadók nyilvános szóbeli kiegészítésekkel segítik a találkozó résztvevőinek további előadói, művészeti tevékenységét, fejlődését. A kimagaslóan magas teljesítményt nyújtó előadók értékes jutalomban részesülnek..
SZUPERINFO.HU