Versünnep

Versünnep
A Szentes Városi Könyvtár adott otthont 2013. február 16-án a Versmondók Találkozójának.


Gondolom, sokan vettek már részt szavalóversenyen versenyzőként, gyermekéért izguló szülőként, hallgatóként, zsűritagként. Olyankor a vers szépségéről bizonyos mértékig eltereli, vagy legalábbis megzavarja a figyelmet a verseny izgalma, a szurkolás. Ezért gondolta Paulovics Tamás, hogy versenyen kívüli találkozóra hívja az ország legjobb felnőtt amatőr (tehát nem hivatásos színész) versmondóit. Magunk között „versünnepnek” hívtuk a találkozót. Kb. 20 versmondó gyűlt össze az ország különböző vidékeiről. A legfiatalabbak 16 évesek voltak – a Horváth Mihály Gimnázium két drámais diákjai –, a legidősebbek 70 fölött. Nem csak szavalatok hangzottak el, de versekről folytatott eszmecsere, műhelymunka is zajlott.

Az ünnepen jelen volt Kiss László, a Magyar Versmondók Egyesületének elnöke, Szepesi Attila József Attila díjas költő, Tóth Zsóka előadóművész és Veszelka Attila költő is.

A programot Horváth György, a Krúdy Gyula Baráti Kör tagja vezette. Meglepetésként Csorba Gyula, a Szentes TV vezetője is felelevenítette versmondó múltját.

A vendégeket Mészáros Zoltán, a Hunor Coop üzletlánc vezérigazgatója köszöntötte, mint a találkozó egyik fő támogatója.

Köszönjük a Városi Könyvtárnak és G. Szabó Lenke igazgatónőnek, a rendezvény egyik védnökének, hogy igazi otthont biztosított a találkozónak, s mindenkit köszönet illet, akik támogatták ezt a szellemi töltődést jelentő eseményt. Leginkább pedig Paulovics Tamásnak, a találkozó megszervezőjének..
SZUPERINFO.HU