Videó: Nem egy akciófilmet nézel, ez a szökés tényleg megtörtént

  28 Már 2018

USA – Tisztára, mint valami kalandfilmben: a fickót elfogják, börtönbe viszik, de végül kiszabadul, és egy lecsukódó ajtó alatt megszökik.
Csakhogy ez nem mozi, az eset pár napja megtörtént Indianában, sőt, mi több, az egészet biztonsági kamera is rögzítette.
Michael Maldonadót hétfőn tartóztatták le, miközben autózott, és egyből bevitték a Porter megyei börtönbe. Amikor a rendőrautó megállt a fedett garázsban, Maldonado valahogy kiszabadult, és megindult az éppen záródó garázsajtó felé, ami alatt még éppen időben sikerült átrohannia.

Így a rendőrök nem is tudták üldözni. Az NWI Times beszámolója szerint beletelt egy kis időbe, mire kinyitottak egy másik ajtót, így amikor végre kijutottak az épületből, a szökevénynek nyoma veszett.
Egy külső kamera is felvette, ahogy Maldonado mezítláb, bilincsben iszkol a szabadság felé.

A Times szerint Maldonado nem volt megfelelően rögzítve az autóban, amikor a jármű megállt a garázsban, ezért szökött meg olyan könnyen.
Az eset után egy autót is elloptak a börtöntől nem messze, azt feltételezik, hogy a szökevény tette. A férfit, akit fecskendőbirtoklással, bevont jogsival vezetéssel és rendőri intézkedéssel szembeni ellenszegüléssel vádolnak, még mindig keresik.
Forrás: Mashable