Világrekord – senki sem szavalt még hosszabb ideig magyarul!

Lutter Imre a Fészek Művészklubban
Lutter Imre a Fészek Művészklubban
Nyíregyháza – Lutter Imre huszonnégy órán keresztül magyar szerzők szépirodalmi műveit adta elő közönség előtt.

Világrekorderré vált a nyíregyházi származású Lutter Imre Radnóti-díjas előadóművész, a Magyar Versmondók Egyesületének ügyvezető elnöke, aki a budapesti Fészek Művészklubban 24 órán keresztül mondott verseket.

Lutter Imre a Magyar Rekordok hitelesítőjének és a négy­óránként cserélődő tanúk állandó felügyelete mellett április 11-én, a költészet napján 10 órakor kezdte és 12-én délelőtt 10:03 óráig folyamatosan, óránkénti öt perc szünettel verselt. Fantasztikus irodalmi és előadói sikeréhez az egyesület művészei és közismert emberek, a művész barátai is csatlakoztak, akik Lutter Imre hivatalos, másodperc pontossággal mért ötperces pihenői alatt szórakoztatták a megjelent és a Facebookon bekapcsolódó közönséget.

Az egy teljes napon és éjszakán át tartó rendkívüli irodalmi eseményen Lutter Imre 24 különböző stílusú és hangulatú tematikus blokkba gyűjtötte össze az általa előadott verseket, amelyek mindegyike az emberi életre reflektált: a születés, a gyermekkor, a játék, a szerelem, a barátság, a házasság, a családi kör, a forradalom, a természet, a munka, a társadalom és a közélet, a vészkorszak, a bor és a mámor, a háború és a béke, az empátia, az elmúlás és a halál is egy-egy ilyen téma volt.

Az „Ugorj be egy versre!” 24 órája alatt több mint 650 vers hangzott el. Lutter Imre művészi teljesítményét az is emeli, hogy bár a szabályok engedték volna, egyetlen egy művet sem ismételt, ezzel is bizonyítva a magyar költészet gazdagságát.

KM.
SZUPERINFO.HU