Virágok közt felnőve

Virágok közt felnőve
A nemesbüki Gyarmati Krisztina új képzőművészeti műfajt teremtett, melyből a hévízi Muzeális Gyűjtemény kamaraterme ad most ízelítőt. Növény-képeknek mondja alkotásit, melyek az Articsóka Kézműves Műhelyében születnek.

A látnivalók az anyaguk természetességével és a munkák technikai különlegességével együtt hordozzák a mondanivalót. Kifejezik a környezeti ráhatással kialakult életfilozófiáját is: „Vidéken, virágok közt nőttem fel. Falun élve, férjemmel és gyermekeimmel igyekszünk mind szervesebb részévé válni a tájnak.  Képeimmel pedig az a célom, hogy felidézzem azt a gazdagságot és harmóniát, amit az embereknek ma újra fel kell fedezniük.”
Motivációja a felmenőinek „hagyatékában” is keresendő, köztük volt sok kertész, s hallott legendás füvesasszonyként emlegetett Ómamáról. Vallja: a hivatása szerinti tájépítészmérnökként és mint kézműves alkotó is a természet szeretetének, tiszteletének vezérfonala mentén dolgozik. 
Tárlatával egyben a Fiatal Alkotók Éve Hévízen címmel útjára indított kiállítás-sorozatot is nyitotta a fürdővárosi Festetics György Művelődési Központ kiállítóhelye.H. Á..
SZUPERINFO.HU