Vírusfertőzés egy görög szállodában – hazatértek a magyar turisták – RTL Klub

Hazatértek pénteken azok a magyar turisták, akik múlt héten betegedtek meg egy három csillagos görög szállodában Zakynthos szigetén. Az utazási iroda szerint a szállodában vett minták alapján egy emberről emberre terjedő vírus okozta a fertőzést, amit magyar vagy szlovák turisták hozhattak be. A pórul járt nyaralók viszont továbbra is azt állítják: a hotelben kapták el a magas lázzal, hasmenéssel, hányással járó betegséget – hangzott el péntek este az RTL Klub Híradójában.

A magyarok azt mondják: nem azt kapták görögországi útjukon, amire befizettek. A szálloda szerintük egy régi munkásszállóra hasonlított: koszos volt például, és az ajtófélfa is egy fejjel alacsonyabb volt, mint kellene. A görögök borsos áron, heti 170 ezer forintért kínálták mindezt. A fertőzés miatt egyébként egy ötéves kisfiú kórházba is került, 3 napot töltött az intenzíven, majd a gyerekosztályon.

A szálloda képviselője szerint a fertőzésekről nem ők tehetnek. Majoros Katalin, az Arkadianos Hotel helyettes vezetője korábban azt mondta: az egész szigeten dúl a járvány, tehát nem egy konkrét tényező, például a légkondicionáló vagy a víz felelős érte.

A Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőséghez hetente 15-20 panasz érkezik a nyaralásokkal, külföldi szállásokkal kapcsolatban, de kártérítést kapni nagyon nehéz. Ahol a probléma felmerül, írásba kell foglalni, és a papírt az utazási iroda kihelyezett képviselőjével alá kell iratni – tanácsolják a szakértők. Ezenkívül azt ajánlják, hogy akinek panasza van, készítsen fotót, videót a helyszínen, és a többi utassal is írassa alá a panaszról szóló dokumentumot..
SZUPERINFO.HU