Víz alatt az orosz medve

Akt.:
A volgográdi csapat.
A volgográdi csapat.
 VÍZILABDA  Harmadik mérkőzését is megnyerte a férfi válogatottunk a Világligában: az új szövetségi kapitány, Benedek Tibor csapata az oroszok ellen nyert három góllal selejtezőcsoportjában a szerdai, volgográdi összecsapáson, ahol a ZF-Eger játékosa, Bátori Bence is bedörömbölt, és megzörgette az oroszok hálóját.

 

A románokkal szembeni idegenbeli (12-9 Nagyváradon) és az olaszok elleni őszi hazai siker (6-5 Székesfehérvárott) után harmadik Világliga-fellépésén is győzni akart a magyar csapat, amelyet az említett két meccsen még megbízott szakvezetőként vezényelt, Oroszországban viszont már főállású kapitányként segített a medence széléről a játékosként háromszoros olimpiai bajnok Benedek.

Alaposan megfiatalított együttese remekül kezdte a találkozót, és az első negyed végére négygólos előnyre tett szert. Már az első két támadás – Török Bélának és Bátori Bencének köszönhetően – eredményes volt, majd emberelőnyből az olimpiai bajnok csapatkapitány, Varga Dániel, utána szintén fórból Szivós Márton, végül létszámegyenlőségnél egy másik ötkarikás aranyérmes, Hosnyánszky Norbert vette be az orosz kaput (1-5).

A második játékrészben is a vendégcsapat dominált, ekkor az öt a négy elleni játékban előbb a volgográdi keret harmadik olimpiai bajnok tagja, a center Kis Gábor és a másodszor is pontosan célzó Török szaporította a magyar gólok számát, de az oroszok a nagyszünetig eggyel csökkentették hátrányukat (4-7).

A harmadik nyolc perc magyar szempontból nyomasztóra sikeredett, hiszen senki sem talált be, miközben a házigazdák két emberfórjukat is gólra váltották (6-7).

Nagyobb baj azonban nem lett, mert a befejező negyed elején a balkezes Vámos Márton 8-6-ra alakította az állást. A kapuban Nagy Viktor remekelt, ötméterest is védett, a társak pedig – jelesül az egyformán duplázó Varga és Szivós – tovább növelve az előnyt meg sem álltak 10-6-ig, innen pedig már csupán a szépítésre futotta az oroszok erejéből.

Benedek Tibor a mérkőzés után így nyilatkozott:

“Tudtuk, hogy nehéz lesz, és ez be is igazolódott – Oroszországban játszottunk. Ráadásul nagy teher volt a csapaton, így rajtam is. A feladatunk az volt, hogy szép játékkal vagy csúnyával, mindegy, csak nyerjük meg ezt a meccset. 5-1-nél a bírók hibáztak, nem adtak meg nekünk egy ötméterest, ezután álltak fel az oroszok, amire 6-1-nél nem nagyon lett volna lehetőségük. A csapat teljesítette feladatát.”

 Világliga, csoportmérkőzés:

Oroszország-Magyarország
7-10 (1-5, 3-2, 2-0, 1-3)

Góldobóik: Török, Varga, Szivós 2-2, Bátori, Hosnyánszky, Kis G., Vámos 1-1

 A volgográdi csapat:

Kapus: Nagy Viktor
Mezőnyjátékosok: Bátori Bence, Bedő Krisztián, Decker Ádám, Jansik Dávid, Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, Mezei Tamás, Salamon Ferenc, Szivós Márton, Török Béla, Varga Dániel, Vámos Márton. 

A magyar válogatott hamarosan újra vízbe száll Vl-mérkőzés keretében: péntek este Debrecenben a román nemzeti együttes lesz az ellenfél..
SZUPERINFO.HU