Vonyarci befutó

Vonyarci befutó
A vonyarcvashegyi Németh Gábornak a sport nemcsak egészséges életmódot, hasznos szabadidő eltöltést, társaságot, versenyizgalmat jelent, hanem életfilozófiát is. A fiatalember futásban „utazik” : legfrissebb sikere a 6.

BSI Balaton és Félbalaton Szupermaraton futóversenyen a páros kategóriában elért győztes helyezés, amit szombathelyi társával, Garami Árpáddal együtt szerzett meg.
– A sport, mint általában minden gyereknél, nálam is a labdajátékkal kezdődött – mondja. – Majd rájöttem, hogy nekem maga a futás adja az igazi élményt. Aztán arra is jók voltak ezek az edzések, hogy letegyem az időközben kipróbált cigarettát, amikor éreztem, hogy az visszafogja a teljesítményt. Az első futócipőmet már a cigarettán megspórolt pénzből vettem. Az eredmény elérésébe fektetett munkát nagyon fontosnak tartom, hiszen ha az ember rosszul teljesít, azért csak saját magát okolhatja. A sikernél pedig érzem az erőfeszítések megtérülését.
– Mikor kezdted a versenyzést?
– Négy éve volt az első ilyen megmérettetésem, a Keszthelyi Kilométereken indultam, amit akkor második alkalommal rendeztek. Azóta is rendszeres résztvevője vagyok ennek, évekig mindig egyedül erre edzettem, s ma is ez a verseny a legfontosabb számomra. Itt a munkahelyemet is képviselem, a hévízi Hotel Carbonában dolgozom, a szálloda egyébként a balatoni versenyemet is támogatta.
– Hogyan választottál partnert a párosban való induláshoz?
– Garami Árpád is rendszeres résztvevője a Keszthelyi Kilométereknek. Itt ismerkedtem meg vele, majd a sárvári félmaratonon és egy bagodi versenyen sikerült őt legyőznöm. Nagyon nagy vetélytárs volt, ezt tapasztalva kértem, hogy a balatoni versenyen induljunk együtt, így adódott a lehetőség a győzelmünkre.
– Mi a tét számodra a Keszthelyi Kilométereken?
– Itt, most maratoni távon, az egyéni győzelem a célom. Ebben az edzőm, Szabó Gábor budapesti versenyző lesz a legnagyobb ellenfelem, aki eddig a Keszthelyi Kilométerek négyszeres egyéni maratoni bajnoka.
Horányi Árpád.
SZUPERINFO.HU