Walt Disney lefagyasztott feje Disneyland alatt van elásva? Az MGM-oroszlán több embert is megölt?

Akt.:
Walt Disney lefagyasztott feje Disneyland alatt van elásva? Az MGM-oroszlán több embert is megölt?
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Sokkal izgalmasabb lenne, ha igaz lenne a következő tíz mozis legenda…

1. Egy halott törpe látható az Óz, a nagy varázslóban

Ez az egyik legrégebbi mozis legenda, számtalan YouTube-videó és blog foglalkozik vele. A legenda szerint egy fára felkötve himbálódzik egy törpe, azonban ez nem igaz: a jelenetet még azelőtt forgatták le, hogy felvették volna a törpéket a későbbi jelenetekhez. Többek szerint a kérdéses alak egy pelikán.

2. A Három férfi és egy bébiben egy szellem látható

Amikor a filmet a mozikban bemutatták, még senki sem figyelt fel rá, viszont amikor DVD-n is megjelent, a nézők egy elmosódott alakot véltek felfedezni, aki az ablakban áll. A legenda szerint egy kisfiú szelleme, aki lelőtte magát. Valóban látható egy figura, ő viszont nem szellem, hanem egy Tad Danson (illetve a színész által játszott karakter, Jack Holden) alakú kartontábla. A történetben lett volna egy olyan szál, ahol Jack Holden egy kutyakajamárka arca lett volna, ezt azonban nagyrészt kivágták a filmből.

3. A hihetetlen család szereplőjét, Edna Mode-ot a jelmeztervező legendáról, Edith Headről mintázták

A nyolcszoros Oscar-győztes Edith Head valóban hasonlít a rajzfilm karakterére, de a rendező Brad Bird elmondta, hogy Ednát nem a jelmeztervezőről mintázták.

4. Az emberek, aki először láttak mozgóképet a moziban, sikítozva rohantak ki a teremből

Bizonyára sokan emlékeznek még arra az élményre, amikor először ültek be egy 3D vetítésre vagy egy IMAX-terembe – aligha ijedeztek, legfeljebb megjegyezték, hogy mekkora élmény volt. Valószínűleg ugyanez történt 1895-ben Párizsban, amikor először mozgóképet látott a közönség (egy vonat érkezéséről): senki nem szaladt sehova, viszont a történetnek olyan jó lehetett a PR-ja, hogy a teljesen normális reakciók ilyen színezetet kaptak.

5. A lövés, ami megölte Brandon Lee-t, látható A hollóban

A kilencvenes évek egyik legnépszerűbb filmje volt A holló, ráadásul Brandon Lee halálával még kiemeltebb szerepet kapott a mozitörténelemben. A hátborzongató legenda azonban nem igaz: a bizonyítékként szolgáló felvételt át kellett adni a rendőrségnek, akik kiderítették, hogy egy borzalmas baleset történt. A felvételt pedig megsemmisítették utána anélkül, hogy bármit is csináltak volna vele.

6. Walt Disney lefagyasztott feje Disneyland alatt van elásva

Walt Disney valóban érdeklődött a kriogén fagyasztás iránt, de erről „elfelejtett szólni a családjának”, akik elhamvasztatták a holttestét, az urna pedig egy Los Angeles-i temetőben van eltemetve.

7. Az eső az Ének az esőben című filmben tej volt

A víz sosem mutat elég jól a vásznon, ezért a filmtörténelem egyik leghíresebb esős jelenetéhez néhány trükköt kellett alkalmazni. Óriási lámpákkal világították meg hátulról az öntözőberendezést, és szegény Gene Kelly addig-addig tökéletesítette a jelenetet, hogy végül 39 fokos lázzal esett ágynak. Tejet soha nem adtak a vízhez, hogy az látványosabb legyen a vásznon, és ezt a film rendezője, Stanley Donen is megerősítette: „Van egy csomó sztori, hogy hogyan tettünk tejet a vízbe, hogy jobban látszódjon az eső. Ez mind nem igaz.”

8. Egy japán nő meghalt, amikor a Fargo-pénzt kereste

A Fargo nem megtörtént eseményeken alapult, még ha a nyitójelenetben ez is olvasható. Amiko Takako Konishi elvesztette a munkáját, foglalt egy utat Minnesotába, megivott két üveg pezsgőt, majd úgy döntött, hogy elindul a hófúvásban, ahol végül halálát lelte. A sajtó szerint a nő halála olyan Coen-kompatibilis volt, hogy el sem tudták képzelni, semmi köze a filmhez. A nő egyébként még egy búcsúlevelet is hagyott a hotelszobában, vagyis öngyilkosság volt. A történet egyébként egy indie-film sztoriját is adta: Kumiko, the Treasure-Hunter, vagyis Kumiko, a kincsvadász.

9. Az MGM-oroszlán több embert is megölt, amikor leforgatták a jelenetet

A legenda szerint Alfred Hitchcock épp filmezte az ordító oroszlánt az MGM-logóhoz, amikor két tolvaj betört a forgatásra. Az állat a kamerába nézett, ordított egyet, majd kiugrott a keretből és széttépte a bűnözőket. Az igazság kevésbe érdekes: Hitchcocknak semmi köze az egészhez, ráadásul az évek során hét oroszlánt használtak az MGM-logóhoz, és egyik sem tépett szét senkit. Az első oroszlán (1924-1928) még ordítani sem nagyon akart.

10. Egy kaszkadőr meghalt a Ben Hur kocsiversenyének forgatásán

Ez a legenda sem igaz, bár azt tudjuk, hogy az 1925-ben készült Ben Hur: A Tale of the Christ című film forgatásán viszont elég sok kaszkadőr sérült meg – valószínűleg ennek a filmnek a forgatási sztorijával mossák össze az 1959-ben készített Ben Hurt.

Forrás: port.hu


Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Ki, erre a videóra kattintasz, hagyj fel minden reménnyel, mert ezúttal az év legrosszabb filmjeit szemlézzük, hogy ha esetleg valamelyikről lemaradtatok volna, akkor eszetek ágában se legyen pótolni!  Forrás: youtube.com | IGN Hungary [related-post pos...

Az év filmjei
Debrecen, Miskolc- Nyíregyháza - 2018 számos közönségsikert, kultuszfilmet és kockakedvencet termelt ki magából: nos, a mi toplistánkra jutott mindegyikből. Íme, az év legjobb filmjei!  Forrás: youtube.com | IGN Hungary

A nagyszabású filmeknek rendre kijár az óriási marketinggépezet, a hype miatt viszont könnyen átfuthatunk a kevéssé ismert, de nagyon jó mozik felett is. Sok közülük rangos díjakat is hazavihetett, ennek ellenére mégsem lettek ismertebbek a nagyközönség számára. A Bright Side összeállítása. 1. In...

Mindig nagy öröm idősen is újra látni fiatalkorunk kedvenc színészeit, pláne akkor, ha olyan filmben térnek vissza, melynek korábbi részében egyszer már emlékezeteset alakítottak. Szerencsére vannak rendezők, akik hasonlóan gondolkoznak, és gyönyörűen ágyaznak meg egy-egy hasonló vendégszereplésnek....

Címkék: , ,


.
SZUPERINFO.HU