Adja fel hirdetését a Szuperinfóba ONLINE

Adja fel hirdetését a Szuperinfóba ONLINE

 
Ifjú alkotó filmbemutatója Hévízen

Ifjú alkotó filmbemutatója Hévízen

A hévízi Fontana Filmszínházban mutatták be a minap Lendvai Kristóf 17 éves alkotó két kisjátékfilmjét közönségtalálkozóval egybekötött vetítéssel.
Ellenőrzött szállítmányozás

Ellenőrzött szállítmányozás

Nemzetközi szintű közlekedésbiztonsági akció keretében ellenőrizték az autóbuszos személyszállítást és a teherfuvarozást októberben egy héten át a zalai rendőrök.
A fő célokért váratlan kihívásoknak is meg kell felelni

A fő célokért váratlan kihívásoknak is meg kell felelni

Az érdemi munkát előkészítő napirendeket megtárgyalva tartotta meg alakuló ülését a választások eredménye szerint felállt hévízi képviselő-testület ünnepélyes keretek közt, a városháza dísztermében.
A IX. műszak

A IX. műszak

A Keszthelyi Balatoni Múzeumban a napokban nyílt meg az a kiállítás, melyen a hagyományos cserszegtomaji Szabad Művészek Alkotó Közössége (MŰSZAK) nyári alkotótáborában készült munkák láthatók.
Övék a „Gesztenye”

Övék a „Gesztenye”

A napokban Csurgón megrendezett II. Gesztenye Kupa úszóversenyen kimagasló eredményt értek el a Keszthelyi Kiscápák SE sportolói.

Jótékonyság a betegekért

Keszthely egészségügyéért helyi közreműködőkkel rendez jótékonysági estet a Reménység Gyermeksegély és Rehabilitációs Alapítvány, a program felett Nagy Bálint, a város polgármestere vállalt védnökséget.

Babainfó

A keszthelyi kórházban 2019. október 29 - november 3. között születtek:

Babainfó

A keszthelyi kórházban 2019. október 19 - 27. között születtek:
Szezont értékeltek a vízimentők

Szezont értékeltek a vízimentők

Az idén 20 éves Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) fennállása óta elkötelezetten dolgozik a vízi balesetek megelőzéséért, baj esetén az eredményes mentésért.
Hévízi zontiánok

Hévízi zontiánok

A Zonta női világszervezet 100 éves fennállását ünnepelte a minap a Hévízi Zonta Klub.
Megújult a vonyarcvashegyi községháza

Megújult a vonyarcvashegyi községháza

Vonyarcvashegy önkormányzata a Vidékfejlesztési Program pályázaton való eredményes szereplésnek köszönhetően közel 50 millió forint támogatást elnyerve, s ugyanilyen összegű önrészt vállalva újította meg a hivatali épületét.

Babainfó

A keszthelyi kórházban 2019. október 7 - 13. között születtek:
Kettős zeneiskolai jubileum

Kettős zeneiskolai jubileum

A keszthelyi zeneiskola 25 éve lett elnevezve I. Festetics Györgyről, az intézmény alapítása pedig idén 55 éves múltra tekint vissza.
Lengyel emléknapok Keszthelyen

Lengyel emléknapok Keszthelyen

Keszthely város önkormányzata és a Lengyel Köztársaság Konzulátusa emlékprogrammal tisztelgett a lengyel menekültügy 80. évfordulója előtt.

Keszthelyi könyvtári napok

Színes programokat kínál látogatóinak az őszi napokon a keszthelyi Fejér György Városi Könyvtár.

Babainfó

A keszthelyi kórházban 2019. szeptember 16 - 23. között születtek:

Babainfó

A keszthelyi kórházban 2019. szeptember 10 - 15. között születtek:
Vadászati kultúra és művészet

Vadászati kultúra és művészet

A Zala Vadászkürt Együttes nyitózenéjével vette kezdetét a Helikon Kastélymúzeum Vadászati Múzeumának kertjében a napokban megtartott VIII. Festetics Trófea­szemle.
Dosztojevszkij-esszé a kiválasztott

Dosztojevszkij-esszé a kiválasztott

„Lágerekről írni - Újraolvasva Dosztojevszkij Feljegyzések a holtak házából” címmel írt esszéjével nyerte idén Földényi F. László a Hévíz című művészeti folyóirat irodalmi díját.
Jubileumi tanévnyitó

Jubileumi tanévnyitó

A 2019/2020 tanév ünnepélyes megnyitójával 55 éves születésnapot ünnepelt a keszt­helyi VSZK.
Fenékpusztai időutazás

Fenékpusztai időutazás

A keszthelyi Balatoni Múzeum modern technikával idézi fel Fenékpuszta történelmét a szep­tember 14-én 17 órakor nyíló kiállításán.
Művésztelepi vendégtárlat

Művésztelepi vendégtárlat

Hamarosan a keszthelyi Balatoni Múzeumban lesznek láthatók azok a műalkotások, melyek a nyáron Cserszegtomajon készültek a Művészek Szabad Alkotó Közössége (MŰSZAK) immáron kilencedik alkalommal rendezett művésztáborában.
Szüretelős szezonzáró

Szüretelős szezonzáró

A jókedvet adó hegyi termés szüretének ünnepével zárták a nyári szezont Balatongyörökön.

Babainfó

A keszthelyi kórházban 2019. szeptember 2 – 9. között születtek:
Nosztalgia és romantika

Nosztalgia és romantika

A modern fürdőváros miliőjében a kulturális kínálaton keresztül mindig jelen vannak a tradíciók is, programok idézik meg a nosztalgikus múltat.

Babainfó

A keszthelyi kórházban 2019. augusztus 27 - szep­tember 2. között születtek:

Táncoljatok Ti is velünk!

Rövidesen indítja új tanévét, s megnyitja kapuit az újonnan érdeklődők előtt is a Gyenesdiás-Keszthely térségi EMotion Táncstúdió.
Lejártak a sakkórák

Lejártak a sakkórák

Eredményhirdetéssel, díjkiosztással ért véget Keszthelyen a vendéglátóipari szakképző iskolában megrendezett 38. Nemzetközi Sakkverseny, s egyben 10. Dr. Hévízi László Emlékverseny.

Helyi adózási tudnivalók

Hévíz önkormányzati adóhatósága folyamatosan küldi a magánszemélyek részére az adószámla kivonatokat, hogy határidőre tudják teljesíteni a 2019. szeptember 15-ig esedékes fizetési kötelezettségüket.
Rioi arany

Rioi arany

A már olimpiai részvételi jogot szerzett gyenesdiási Major Veronika sportpisztolyos céllövő aranyérmet nyert a Rio de Janeiróban rendezett világkupán.
Györököt díjazták

Györököt díjazták

A nyugat-dunántúli térségből idén mintegy 50 település vett részt idén a Virágos Magyarország mozgalomban, a Keszthelyen tartott regionális díjkiosztón több elismerés jutott a zalai üdülőhelyeknek, balatoni háttértelepüléseknek.
Györöki tűzoltófutam

Györöki tűzoltófutam

A IX. Országos Kismotorfecskendő-szerelő Bajnokság idei hetedik futamának házigazdája volt a minap Balatongyörök.
A nyaralók biztonságáét

A nyaralók biztonságáét

A középiskolás diákifjúság önkénteseivel Keszthelyen nyaranta működő Bűnmegelőzési Iroda munkája nélkül immáron elképzelhetetlen a szezon.

Babainfó

A keszthelyi kórházban 2019. augusztus 21 - 25. között születtek:

Zalai szív szép üzenetei

Életmű munkának is tekinthető a zalai születésű, a Balatonhoz ezer szállal kötődő 77 éves Kanizsa József író-költő nemrég megjelent, 51. kötete.

Bor, az öreg emberek teje

A szőlő és a bor művészetekben való szerepét megjelenítő kollektív kiállítás nyílik szeptember 6-án 18 órakor Gyenesdiáson, a községháza dísztermében.
Jubileumi Mozdulj Balaton

Jubileumi Mozdulj Balaton

Idén tizenötödik alkalommal rendezték meg Vonyarcvashegyen a Mozdulj Balaton Sporttalálkozót, ezúttal 25 település csaknem negyven csapatának részvételével.
Élen a Nyugat-Balaton lovasai

Élen a Nyugat-Balaton lovasai

A nyugat-balatoni térséget 3 lovas képviselheti az idei Nemzeti Vágtán, a Gyenesdiáson megrendezett előfutam helybeli, vonyarcvashegyi és keszthelyi versenyzője kvalifikálta magát erre.

Virágos város

Hévíz idén is díjazottja lett a Virágos Magyarország környezetszépítő versenynek.
Mozgáselemzésre alapozott gyógyászat

Mozgáselemzésre alapozott gyógyászat

Szakmai nyílt napot tartott a hévízi Szent András Reumakórház nemrég átadott mozgásanalizáló laboratóriumában.
Szent István ünnepe Árvácskákkal

Szent István ünnepe Árvácskákkal

- Augusztus 20-a a legősibb magyar ünnep, Szent István király és a keresztény magyar államalapítás emléknapja. Ezen a napon azt ünnepeljük, hogy Magyarország több mint 1000 esztendővel ezelőtt csatlakozott Európához.

Tanulmányi támogatásokat nyújt Hévíz önkormányzata

Hévíz város önkormányzata az idén szep­tem­berben induló tanévre is támogatást nyújt a helybeli általános és középiskolás gyermekek számára.
Információs mentőöv

Információs mentőöv

Tájékoztató táblák kihelyezésével „Mentőöv programot” valósított meg idén 5 strandon a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság, a Balaton Fejlesztési Tanács és a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatával karöltve.

Elismerés: Szinnyei József díj

Augusztus 20. ünnepe alkalmából a Pesti Vigadóban rendezett kitüntetési ünnepségen Szinnyei József-díjat vehetett át Pappné Beke Judit, a keszthelyi Fejér György Városi Könyvtár igazgatója.
Előző
123456  

Keszthely.
SZUPERINFO.HU